perjantai 6. maaliskuuta 2020

Kanssasi askeleen edellä!



Uudistimme kesäyliopiston strategian viime syksyn ja alkutalven aikana. Strategiaprosessi oli todella hyödyllinen yhteisen ymmärryksen ja tekemisen sekä arvopohjan määrittelemisen kannalta. Strategian jalkautustyö tehtiin samalla, sillä koko henkilökunta osallistui strategian tekemiseen yhdessä johtokuntamme kanssa. 

Mkesäyliopistossa uskomme kasvokkain kohtaamisen merkityksellisyyteen ja voimaan oppimisessa, oppimiskokemusten jakamiseen kanssaoppijoiden ja maan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. 

Uimme oppilaitoksena vastavirtaan! Järjestämme lähiopetukseen ja kohtaamiseen pohjautuvaa opetusta, aina kun se mahdollista. Uudistamme kyllä vaiheittain pedagogiikkaa ja erilaisia oppimisen muotoja, mutta koulutustarjontamme ei perustu ajasta ja paikasta riippumattomiin verkko-opintoihin ja MOOC-kursseihin. Ei milloin vaan ja missä vaan.

Katri Saarikivi, luento 4.3.2020

Aivotutkija, PsM Katri Saarikiven taannoinen luento vahvisti entisestään luottamusta tekemäämme strategiseen valintaan - kohtaaminen ja oppiminen keskiössä näitä hommia tehdään.


JUST sulle täällä paikan päällä!

Strategiatyössä pohdimme ja kirkastimme arvojamme. Mikkelin kesäyliopiston arvoperusta nojaa neljääarvoon, jotka ohjaavat valintojamme ja toimintaamme.  

Joustavuus – vastaamme nopeasti ja ketterästi koulutustarpeisiin  

Uudistuvuus  koulutuksemme ovat aina ajankohtaisia ja tarvelähtöisiä, kehitämme toimintaamme jatkuvasti 
  
Sivistys – opetustarjontamme on tiedelähtöistä

Tasokkuus – meiltä saat erinomaista palvelua, ohjausta ja neuvontaa opiskelujesi eri vaiheissa ja koulutuksissamme opettavat maan parhaat asiantuntijat


Katri Saarikivi, luento 4.3.2020


Mikkelin kesäyliopisto on jatkuvan oppimisen ja sivistyksellisen tasa-arvon vahvistaja Etelä-Savossa

Etelä-Savossa ei ole omaa tiedeyliopistoa. Me kesäyliopistossa ajattelemme, että meidän merkityksellisin tehtävämmeo n järjestää eteläsavolaisille monipuolisia avoimia yliopisto-opintoja ja korkeakoulutasoisia täydennyskoulutuksia. Näin myös tuemme Etelä-Savon osaamisstrategia. Sen keskeisenä lähtökohtana on eteläsavolaisten osaamistason ja koulutusmyönteisyyden nostaminen, jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien kehittäminen sekä osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen Etelä-Savossa.

Niinpä olemme laajentaneet koko ajan avoimien yliopisto-opintojen tarjontaamme. Meiltä löydät jo kuuden eri avoimen yliopiston opintoja noin 40 oppiaineessa. Lisäksi järjestämme vuosittain noin 50 eri ammattialoille suunnattua työelämälähtöistä täydennyskoulutusta. Muita sivistyksellisiä luentoja ja koulutustilaisuuksia on 30 - 40. Lisäksi kesäyliopisto palvelee alueen yrityksiä järjestämällä tilauksesta yrityksen omiin tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia.

Meillä opiskelee vuosittain noin 2500 opiskelijaa. Olemme sinua varten ja meillä voit opiskella mihin vuodenaikaan vain, vaikka nimi kesäyliopisto viittaakin hieman virheellisesti vain kesään. Mutta se onkin jo toinen tarina - mistä nimi juontaa juurensa.


Palvelulupauksin,

Anne Havukainen
rehtori



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

  Usein kysytyt kysymykset Avoimen yliopiston opinnoista Mitä ovat avoimet yliopisto-opinnot? Avoimen yliopiston opinnot ovat nimensä mu...